To helt nye kurs i Meditasjon og Qigong med Taiji Lienal

Art in Motion tilbyr to helt nye kurs fra 8. mai på Kampen Helseklinikk:

  • Meditasjon med og uten bevegelse
  • Taiji Chi – Taiji Lineal – undervises for første gang i Norge

Taiji for videregående forsetter fra vårsemesteret.

NY! Meditasjon med og uten bevegelse – oppstart 8. mai

Sted: Kampen Helseklinikken, Hedmarksgaten 13 C

Varighet: 5 ganger

Tidspunkt: kl. 17.45 – 18.45

Pris: nok 1.200,-

Innhold: Ordet ”meditasjon” betegner ulike mentale og fysiske øvelser som hjelper deg til å finne en spesiell sinnstilstand. Det finnes mange ulike teknikker og fokus områder innen meditasjon. Art in Motion vil gi en kort introduksjon til noen måter å meditere på. Ordet ”meditasjon” kommer fra det latinske verbet ”meditari” og betyr ”å dvele ved” eller ”å kontemplere over” noe.  Du selv vil finne din måte å meditere på. Kroppen og sinnet henger direkte sammen. Når vi trener fysisk, så påvirker det sinnet vårt direkte. Når vi mediterer og trener sinnet, så vil kroppen merke en tydelig forandring samtidig. Disse sammenhenger ønsker vi å utforske i dette introduksjonskurset.

Vårt fokus er å bli tilstedet i det vi gjør akkurat nå – Vi mediterer med og uten bevegelse, vi bruker visualisering og lyder, vi lytter til pusten – og viktigst: du kjenner etter hvilken meditasjonsform som fungerer best for deg.

NY! Qigong med Taiji Lineal – Taiji Chi – oppstart 8. mai

Undervises for første gang i Norge

Sted: Kampen Helseklinikken, Hedmarksgaten 13 C

Varighet: 5 ganger

Tidspunkt: kl. 19.00 – 20.00

Pris: nok 1.200,- (Lineal kr. 160,- )

Innhold: Qigong mit Taiji-Lineal er en metode, der dynamiske og rolige bevegelser med en ”lineal” kombineres med meditasjon. Taiji Chi kan utføres med og uten ”linealen”, en lett avrundet stokk som ligger godt i hånden. Bevegelsene bidrar til å kultivere ”qi”, energien / livskraften og til å harmonisere Yin og Yang kreftene i oss og spesielt Huo (: Feuer, Yang, Geist) og Shui (: Wasser, Yin, Körper).

  Bakgrunn: Øvelsenes føres tilbake til Kina i det 10. århundre og ble i hemmelighet praktisert i de ledende dynastier frem til det 19. århundre. I 1920 årene lærte stor mester Zhao Zhong-dao (1844-1962) for første gang metoden til flere studenter i Kina. Martina Kaufmann har lært metoden fra den daoistiske mesteren Zhou Yi, HuiChunGong Zentrum Deutschland.

Taiji for øvde – oppstart 8. mai

Sted: Kampen Helseklinikken, Hedmarksgaten 13 C

Varighet: 5 ganger

Tidspunkt: kl 20.15 til 21.45

Pris: nok 1.150,-

Taiji som bevegelses lek for 1. og 2. trinn på Bøler aktivitetsskole

Fredager kl. 1430 – 1530