Taiji for barn

Art in Motion ved Martina Kaufmann har underviste Taijiquan og Qigong for barn siden 2004. Hun er den første i Norge som har utviklet egne undervisningsopplegg for barn og ungdommer:

– 1. trinn: Taiji som bevegelseslek
– 2. trinn: Taiji som bevegelseslek del    II
– 3.-4. trinn: Taiji som selvforsvar
– 3.-4. trinn: Taiji – meditasjon og selvforsvar
– Taiji Kidz
– Taiji Kidz Sverdform
– Taiji i skolen pilotprosjekt 2008 – 2009
– Taiji i barnehagen

Sitater fra elever:
Jente 4. klasse: Jeg føler meg helt oppløftet etter øvelsene.
Gutt 4. klasse: Jeg likte så godt øvelsen med regnbuen, når vi holdt den i hendene, når vi krøllet den sammen og så inn i magen.
Gutt 4. klasse: Jeg bruker din måte å rekke opp hånden på hver dag i undervisningen.

Sitat fra veiledning av instruktør i barnehage: «En ting likte jeg godt. Du hadde flere øvelser hvor barna måtte samarbeide. Jeg ser at det trengs. På min qigong lærer de at de ikke skal forstyrre hverandre… Det er fint å kunne sette grenser, men neste prosjekt blir samarbeid.» (Skaiste Puzinante 2016)

Noen visuelle inntrykk kan du laste ned fra et opptak på TV2’s ”God Morgen Norge” 28. November 2007 (http://www.youtube.com/watch?v=qMkJioKBi8E). Om du åpner denne linken vil du kunne oppleve noen av bevegelsene som barna lærer og du vil kunne se hvordan barna selv oppfatter det å delta i en roligere og mer fokusert aktivitet i forhold til et ofte mer heseblesende aktivitetsnivå i hverdagen.

Flere ungdommer har gjennom Art in Motion deltatt på mesterskaper sammen med  utøvere av andre stilarter, som feks Wushus stevne 2010,