Om Qigong

Qi Gong (tradisjonell kinesisk: 氣功; forenklet kinesisk: 气功; pinyin: qìgōng) er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina.

Qi Gong kombinerer puste- og bevegelsesteknikker i stående, sittende eller liggende stillinger. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes med å praktisere eller arbeide med.

Puste- og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Bevegelsene styrker kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Energibanene i kroppen blir stimulert slik at livsenergien (chi eller qi) kan strømme mer fritt. Dette kan bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn. Både indre organer og livsprosesser blir påvirket på en positiv måte.

Hva lærer du på Qigongkurset?

Som begynner i Qigong vil du lære grunnleggende og enkle øvelser for å slappe av mer i kropp og sinn. Har du trent Qigong en stund kan du fordype deg i de underliggende fysiske, energetiske og åndelige aspektene. Ved å fokusere på ulike sidene av én bevegelse over lengre tid vil din tilstedeværelse i bevegelsen styrkes. Denne økte oppmerksomhet vil du kunne overføre til andre områder i din hverdag også.

En kursenhet vil bestå av oppvarmings- og hovedøvelser. Hvert semester vil det være et fokusområdet som binder sammen undervisningen.